Købmanden og den gode samtale

Hvad er det som sker? Virksomheder taler til dig og mig som om vi er een og samme person, de taler til mig som om jeg tilhører den der blå, røde, grønne eller hvad-ved-jeg-hvilken-farve i een eller anden kundesegment-model.

Men jeg er jo mig og du er jo dig.

Jeg har helt klart mine behov som måske på nogle punkter ligner dine, men det er ikke de samme. Det er der mange virksomheder som har glemt.

Virksomheder har glemt at jeg gerne vil tales til som den jeg er, som en bevidst og klog forbruger, der ikke bare sådan uden videre giver mig af med eet eller andet præfabrikeret marketingsbudskab.

Jeg vil i direkte dialog med mennesker af kød og blod, jeg vil tilbage til købmanden med forklædet som kunne huske mit navn og hvad jeg spiste til mælken. Jeg vil tilbage til den gode samtale, dér hvor jeg føler der bliver talt til mig som den person jeg er, ikke som een lille brik i et stort markedssegment.

Jeg vil tilbage til markedspladsen, torvet hvor man gik mellem boderne og fik en fornuftig snak med andre handlende om hvor kødet nu var billigst og hvad den og den nu havde oplevet.

Faktisk er det den vision jeg sammen med Trine-Maria og Thomas er ved at sætte på formel – hvis man da tør kalde det.

Det er et initiativ hvor vi vil udfolde hvordan man kan facillitere dialogen hvad enten man har behov for at gøre det eksternt som en del af sin eksternt rettede dialog, eller om det er internt i virksomheden for at synliggøre viden på nye måder.

Vi har kaldt virksomheden Social Square og holder et lille event på torsdag kl. 16.30, hvor vi sammen med andre gode venner gerne vil fortælle mere. Mail til mig hvis du har lyst til at komme.

Hans Henrik H. Heming - June 8, 2005 in PublicMIND

Comments


Please share your perspectives

Closed for comments